Steiner Csilla – Erasmus továbbképzés Máltán – English Language Development and an Introduction to CLIL Methodology

Szerző: | 2023. nov. 7 | Erasmus

2023 nyarán egyhetes tanfolyamon vettem részt az EASY School of Language szervezésében Máltán. Az iskola, a többféle nyelvi szinten indított nyelvtanfolyamokon kívül, néhány tanároknak szóló továbbképzést is kínált. Én az English Language Development and an Introduction to CLIL Methodology című képzésen vettem részt.

A kurzusom délelőtti része egy átfogó angol nyelvi képzés volt, a délutáni órák során pedig a CLIL módszertanába kaptam betekintést. A jó hangulatú órák rendkívül gyakorlatközpontúak voltak. Megtapasztalhattam, hogyan lehet egy idegen nyelv tanításával/tanulásával egyidőben ismeretanyagot is tanítani/tanulni az alsó tagozaton.

A Máltán töltött idő különlegessége volt még a kollégákkal való tapasztalatcsere. Beszélgettünk a tanítási módszereinkről és körülményeinkről, megosztottuk egymással örömeinket és nehézségeinket. Sokat jelentett számomra a nyelvgyakorlási lehetőség is, hiszen nemcsak a tanteremben, hanem azon kívül is folyamatosan gyakorolhattam az angol nyelvet.

A szabad délutánokat Valletta és környékének megismerésével töltöttem, amelyre néhány csoporttársam is elkísért. A hatalmas forróság ellenére is csodálatos volt ebben a történelmi környezetben barangolni.

Nagyon nagy élményt jelentett számomra a továbbképzés és az utazás is, amelyen az Erasmus+ program támogatása nélkül nem tudtam volna részt venni. A tanfolyamot nagyon hasznosnak és gyakorlatiasnak találtam. A kellemes környezet pedig kiváló alkalmat adott a feltöltődésre.

Naptár

hétfő
kedd
szerda
csütörtök
péntek
szombat
vasárnap
h
k
s
c
p
s
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5