Újabb nyertes Erasmus+ KA2 pályázatok

Szerző: | 2019. szept. 6 | Aktualitások

Az előző tanévben három Erasmus+ KA2 projektünk nyert támogatást nagy örömünkre, mivel ezekben a projektekben a diákok utazásait is támogatja az Erasmus+ program.

Két egyéves projektünk zajlott le a 2018-2019-es tanévben. Az egyik az angliai Earlscliffe iskolával, melynek címe Making UNESCO World Heritage Sites Appealing to the Young volt. Ennek keretében két turnusban 18 10-11. osztályos diákunk látogatott el egy hétre Angliába, és mi is két csoportot fogadtunk iskolánkban. A projekt részletesen nyomon követhető a gyerekek (elsősorban Gellér Kristóf 11.b osztályos tanuló) által készített weboldalon: https://szlierasmus.wixsite.com/unesco, illetve az iskolai Erasmus+ honlap KA2 felületén rövid összefoglaló olvasható róla. A projekt felelősei Dürrné Rákos Zsuzsanna és Bem Tímea voltak, iskolánk töltötte be a projekt-koordinátor szerepét.

Másik egyéves projektünkben 5.c osztályos tanulók vettek részt, a projekt címe: Learning Together About Legends and History. Ennek keretében ősszel lengyel kollégák látogattak iskolánkba tapasztalatcserére, illetve a gyerekek Krakkóban találkoztak egymással márciusban, ahová iskolánkból 8 diák utazott. A projektről bővebben itt olvashatnak. A felelősök Földi Anita és Tóth Krisztina voltak, szintén koordinátorként irányítva az együttműködést.

Harmadik tavaly indult projektünk kétéves, így idén is folytatódik. Ennek címe: Emotional Wellbeing. Itt a koordinátor a holland 2College Durendael iskola, akikkel már korábban is aktív diákcsere kapcsolatban voltunk. Ennek a projektnek a keretében tavaly 5 diák utazott Hollandiába, 5 diák Angliába és 5 diák Lettországba. Az idei tanévben 6-an mennek Franciaországba, 5-en Hollandiába, és tavasszal mi látjuk vendégül a partnereket. A projekt felelőse Szabó-Béres Lilla. Rövid leírás itt érhető el honlapunkon, illetve bővebben tájékozódhatnak a projekt saját honlapján.

Nyáron hirdették ki az új pályázati kör eredményét, és örömmel számolhatunk be róla, hogy két új nyertes projektünk indul ebben a tanévben.

Az egyik egy egyéves projekt egy izlandi iskolával, melynek címe: Wasser, Schatz der Natur. Ez az első olyan Erasmus+ KA2 projektünk, melynek munkanyelve nem az angol, hanem a német lesz. Rövid összefoglaló a most induló projektről itt olvasható. Először az izlandi vendégek látogatnak hozzánk október elején, majd 10 gimnazista diákunk utazik Izlandra tavasszal. A projekt koordinátora Schramkó Erika, munkáját Cserfalviné Mészáros Zsuzsanna és Takátsné Lucz Ildikó segítik.

Másik új nyertes projektünk kétéves, címe: Sharing4caring. A koordinátor egy finn iskola, a résztvevők között továbbá egy portugál, egy spanyol és egy olasz iskola szerepel. A projekt rövid összefoglalója itt tekinthető meg. A két év során 5-5 diákunk látogat majd el az említett négy országba, illetve a projekt végén, a jövő tanév tavaszán mi fogadjuk majd a vendégeket. A projekt felelőse Lakatosné Lőricz Katalin.

Sok szeretettel gratulálunk az új nyertes pályázóknak, és jó munkát, szép élményeket kívánunk minden résztvevőnek!

További hírek, információk a témában:

https://szabolorincgimnazi.wixsite.com/erasmus2015

Naptár

hétfő
kedd
szerda
csütörtök
péntek
szombat
vasárnap
h
k
s
c
p
s
v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2