Tantermen kívüli digitális munkarend

Szerző: | 2020. márc. 19 | Aktualitások

Kedves Szülők! Kedves Diákjaink!

 

A  1102/2020. (III. 14.) Korm. határozat (A koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről életbelépésével kapcsolatosan), valamint a 3/2020. (III. 14.) EMMI határozat (A tantermen kívüli digitális munkarend bevezetéséről) értelmében 2020. március 16-án, hétfőtől a tanulók nem járhatnak be a köznevelési intézményekbe.

Ügyeletet kizárólag azon tanulóknak tudunk biztosítani, ahol  a szülők munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához, munkahelyükre be kell járni.

2020. március 15-én délután a Kréta felületén hivatalosan, továbbá a belső kommunikációs csatornánkon az osztályfőnökökön keresztül minden szülőnek és tanulónak kiküldtem, hogy iskolánk milyen rendszerben szervezi meg a tantermen kívüli digitális oktatást, a felszerelések hazavitelének módját, az előre kialakított napirend szükségességét – melyhez kapcsolódóan remélhetőleg feladatokat, ajánlásokat is kaptak a tanulók -, értékelési alapelveinket, felhívtuk a figyelmet a rendszeres munkavégzés fontosságára, illetve arra, hogy lehetőleg a tanulók tartózkodjanak otthon, mert csak így lehetünk felelős állampolgárok, ez az egyetlen módja, hogy fékezni tudjuk a járvány terjedését, a megbetegedések növekedését, s ezért született az iskolák megváltozott munkarendjéről szóló határozat.

Köszönjük a számos pozitív visszajelzést az átállás szervezettségére vonatkozóan, a felajánlott segítségeket, melyekkel első naptól meg tudtuk oldani, hogy mind a tanárok, mind a tanulók részére biztosított legyen az átálláshoz szükséges informatikai háttér. Köszönjük az együttműködést, a pozitív hozzáállást, tanulóinktól az aktivitást. (A kevésbé aktívaktól várjuk az aktiválódást!)

Terveink szerint a hét végén, jövő hét elején kérdőíves felméréssel keressük meg a szülőket, tanulókat a kialakított rendszer finomhangolása végett.

Kérdések, probléma esetén keressenek Bennünket a honlapon is megtalálható elérhetőségeinken. Köszönjük mindenkinek, hogy ismét bizonyíthattuk: „Egy csapat vagyunk!”.

 

T. Zuggó Tünde, intézményvezető

Naptár

hétfő
kedd
szerda
csütörtök
péntek
szombat
vasárnap
h
k
s
c
p
s
v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2