Tájékoztató a 2021/2022-es tanévre történő beiratkozással kapcsolatban

Szerző: | 2021. ápr. 9 | Aktualitások, Leendő elsősöknek

Kedves Szülő! Kedves Törvényes Képviselő!

 

A 2021/2022-es tanévre történő beiratkozással kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adom: 

  1. A beiratkozás módja 

A kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás a tavalyi évhez hasonlóan kétféle módon történhet: elektronikus úton és személyes jelenléttel. Egészségünk védelme érdekében arra kérjük Önöket, hogy lehetőség szerint az online platformot válasszák, a felület kezeléséhez minden segítséget igyekszünk biztosítani.

  1. Elektronikus úton történő beiratkozás 

Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva.

Módosítási lehetőség, illetve a jelentkezés visszavonása az elektronikus beiratkozás során

Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, vagy vissza kívánja vonni gyermeke jelentkezését, kérjük szándékát az címre küldött levelében jelezze iskolánk számára, s a jelzés alapján elvégezzük a KRÉTA felületén a kért módosítást. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az  iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését  egy másik iskolába

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) lesz lehetőség.  

  1. Személyes jelenléttel történő beiratkozás 

A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben személyesen is megtörténhet. Kérjük, amennyiben még a felajánlott segítséggel együtt sem tudja megoldani az online módon történő beiratkozást, ezt az címre küldött levelével jelezze az iskola számára, s egy előre leegyeztetett időpontban 2021. április 15-én vagy 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett, az adatok rögzítését elvégzi az iskola. 

  1. Beiratkozás körzetes vagy nem körzetes iskolába 

Felhívjuk figyelmét, hogy csak egy általános iskolába engedi a rendszer beíratni gyermekét!

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg. Amennyiben gyermeke körzetileg hozzánk tartozik, de nem iskolánkba szeretné beíratni gyermekét, kérjük, ezt jelezze a már korábban megadott címen!

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába szeretné beíratni  gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét a jelentkezése során.

Kérjük, amennyiben gyermekét a két tanítási nyelvű osztályba szeretné beíratni, ezt jelezze az címre küldött levelével. A levél tárgyában szerepeljen: „jelentkezés két tanítási nyelvű osztályba”, adja meg gyermeke nevét, az Ön nevét és elérhetőségeit (mail-cím, telefonszám).

  1. Döntés a gyermek felvételéről

Az iskolák legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről, és ezután küldik el a határozatot akár online, akár személyesen történt a jelentkezés az iskolába. Ez a határidő vonatkozik a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályba jelentkezés, illetve nem körzetes gyermekek esetében is. Felhívjük figyelmüket, hogy az osztályba sorolás csak június első felében történik meg.

  1. Nyilatkozat hit- és erkölcstan, illetve etika óra választásával kapcsolatban 

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára a hit- és erkölcstan vagy az etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. A hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, egyházaktól kapott információk az iskola honlapján elérhetők.

  1. A beiratkozáshoz szükséges fontosabb információk 

A beiratkozáshoz a személyes adatokon kívül szüksége lesz gyermeke oktatási azonosítójára és az óvoda OM azonosítójára, melyről tájékoztatást gyermeke óvodájában kaphat.

Az online felület kezelésével kapcsolatos további információkat később tesszük közzé honlapunkon. Kérjük, bármilyen probléma esetén keressenek Bennünket az címen!

Természetesen iskolánk fenntartója, a Közép-Budai Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, illetve az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

 

A tájékoztató letölthető PDF formátumban

Naptár

hétfő
kedd
szerda
csütörtök
péntek
szombat
vasárnap
h
k
s
c
p
s
v
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1