Siker az eTwinning Magyarország 2019. versenyen

Szerző: | 2019. okt. 30 | Aktualitások

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont minden év őszén megrendezi az eTwinning Magyarország Versenyt, ahol olyan projektek csapatai mutathatják be munkájukat, amelyek az adott évben elnyerték a Nemzeti Minősített eTwinning Projekt címet.

Az eTwinning Magyarország Verseny célja elismerésben részesíteni azokat a pedagógusokat és tanulókat, akik munkájukkal a kitűzött projektcélok elérését segítik, és akiknek tevékenysége kiemelkedőnek mondható. A verseny 4 kategóriában zajlott, és a korosztályos csoportok mellett idén először olyan eTwinning projektcsapatok is megmérethették magukat, amelyek egyúttal Erasmus+ Iskolai, óvodai (KA229-es) projektet is megvalósítanak.

Az országos versenyen Középiskola kategóriában:

III. hely: Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Gimnázium – Take Action!
projekt címe: Be the Change Take the Challenge

Az országos versenyen Erasmus+ partnerség kategóriában:

IV. hely: Budapest II. Kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium – Óriás Lócik
projekt címe: Learning Together about Legends and History

Általános iskolai csapatunk munkájáról:

Az országos versenyen a jelenlegi 6.c osztályos gyerekek közül Csépai Benedek, Majer Milán, Vértes Gergő, Jeszenszky Marcell képviselte iskolánkat a múlt tanévben megvalósított Learning Together Legends and History című projekttel. A projekt korábban már elnyerte a Minősített eTwinning projekt címet, majd ezt követően a Nemzeti Szolgáltató beválogatta az eTwinning Magyarország 2019. versenybe. A gyerekek nemzetközi munkája Tóth Krisztina angoltanár és Földi Anita tanító segítségével valósult meg. A versenyen a gyerekek személyesen mutatták be az egész éves lengyel-magyar együttműködést, ami 4 lengyel és 4 magyar vár online bemutatásán alapult. A projekt csúcspontja a gyerekek krakkói találkozása volt, ahol a két csapat együtt, angol nyelven előadta a krakkói vár sárkányának legendáját. Iskolánk 6.c osztályos versenyzői az eTwinning projektek KA2 stratégiai partnerséggel összekapcsolt kategóriájában 4. helyezést értek el.

 

Szívből gratulálunk!

Leírás az eTwinning weboldalon a versenyről:

https://www.etwinning.hu/post/etwinning-magyarorszag-verseny-es-gyereknap-2019

Naptár

hétfő
kedd
szerda
csütörtök
péntek
szombat
vasárnap
h
k
s
c
p
s
v
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1