Sajtótájékoztatót tartott iskolánkban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő

Szerző: | 2018. márc. 1 | Aktualitások

2018. február 23-án a média képviselői előtt jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője, hogy iskolánk Pasaréti úti épülete négy tanteremmel bővül, és energetikai szempontból is megújul. A sajtótájékoztatón részt vett dr. Láng Zsolt, a második kerület polgármestere, Hajnissné Anda Éva, a Közép-Budai Tankerület igazgatója, Kotán Attila, a Klebelsberg Központ gazdasági elnökhelyettese, Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója, Csabai Péter,a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat elöljárója, a II. kerületi önkormányzat képviselői: Biró Zsolt,Gór Csaba, Riczkó Andrea és Skublicsné Manninger Alexandra.

A vezetőket T. Zuggó Tünde igazgató köszöntötte.

Varga Mihály tájékoztatta a résztvevőket, hogy az iskola energetikai felújítása uniós támogatásból valósul meg. A korszerűsítés részeként hőszigetelés kerül az épületre, új külső nyílászárókat építenek be, új lesz a hűtő-fűtő rendszer is, mindezt napelemes rendszer telepítése egészíti ki. A zsúfoltságot megszüntető tanterem-bővítést a kormány által biztosított forrás teszi lehetővé.

Láng Zsolt II. kerületi polgármester fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a helyi iskolákkal és a fenntartóval való együttműködés folyamatos, a fejlesztésekhez megadnak minden tulajdonosi támogatást. Megjegyezte, a kerület hálás lehet azért, hogy lokálpatrióta országgyűlési képviselő dolgozik a városrész fejlődéséért. Hajnissné Anda Éva tankerületi igazgató az intézmény múltjának bemutatása után méltatta az iskolánkban folyó szakmai munkát, mely már az országhatárokat is átlépi, hozzátette, hogy a Szabó Lőrinc Iskola a főváros egyik legnépszerűbb kéttannyelvű oktatási intézménye, az itt folyó szakmai munka méltán elismert. Mint mondta, örömmel támogatja a fejlesztést és az intézményben folyó pedagógiai célok megvalósulását.

Az esemény zárásaként T. Zuggó Tünde arról számolt be, hogy milyen lázas készülődés előzte meg a sajtótájékoztatót. Erre az alkalomra készítette el az iskola a régóta tervezett „köszöntő” falát is, melynek legfőbb üzenete, hogy ebben az iskolában a tanuló, a gyermek van a középpontban, a falat a végzős diákok által készített szófelhő díszíti, melyből Szabó Lőrinc Lóci óriás lesz című versének szavai bukkannak elő. A vers, melynek szellemisége egyben a nevelőtestületnek a missziója is, sorai pedig lassan iskolánk mottójává is válnak: magasra emelni a gyerekeket, hogy érezzék, mindenki óriás valamiben, a szó nagybetűs értelmében. Ahogy a szófelhő piros betűs szavai is üzenik: itt, ebben az iskolában mindenki Óriás Lócivá válik.

Megköszönte miniszter úrnak, polgármester úrnak, tankerületi igazgató asszonynak a támogatást, s leginkább annak fontosságát hangsúlyozta ki, mely a napnak a legfőbb üzenete volt, hogy összefogással, közösen lehet csak igazán „magasra emelni” a gyerekeket.

Naptár