A dalt, amit Szabó Lőrinc énekelt, továbbzengi ez az iskola

Szerző: | 2018. okt. 8 | Aktualitások

Október 3-án, Szabó Lőrinc halálának 61. évfordulójára emlékeztünk mindkét telephelyünkön.

Az alsósok iskolarádión keresztül tartották a megemlékezést egy kedves kis műsorral, majd osztályonként 2 szál virágot tettek a gyerekek, a Szabó Lőrinc portré alatt elhelyezett vázákba.

A felsősök és gimnazisták termének ajtajára már korán reggel kikerült egy általuk választott, kézzel írt Szabó Lőrinc-idézet.

12 órakor az iskolában lévő mellszobornál tartottunk rövid megemlékezést a 6.a, 9.ny és a 9.kny osztályok közreműködésével; a többiek iskolarádión keresztül hallgatták a szavalatokat, éneket és T. Zuggó Tünde igazgatónő beszédét, aki kiemelte:

Jó ma itt állni az óriás lócis szófelhő előtt, arra gondolni, hogy mennyi „ÓRIÁS LÓCI” született ezalatt az egy év alatt, hogy mennyi mindent alkottatok abban a néhány hétben, ami a tavalyi október harmadikát követte. Itt a szófelhő, mely most már a Szabó Lőrinc-szobor mellett minden reggel köszönt Benneteket, a logó, mely a Ti ötletetek nyomán született, Dzsuang Dszi álma – bár kissé kopottan – még mindig ott színesíti az udvart, a csengőhang ötletek hamarosan szavazásra kerülnek, mert idén – ugyanúgy, mint tavaly – újraszínezzük az iskolát! Ma csak gondolatban indítjuk el! De a következő hetekben nagy feladatok várnak Benneteket! A legfontosabb mégis az, hogy együtt és közösen tesszük mindezt.”

Ennek jegyében Szávin László tanár úr vezetésével az osztályok képviselői elkészítették az „EGY CSAPAT VAGYUNK” üzenetfal feliratait.

A Fiúmei úti sírkertben 14.55-kor kezdődött a költő sírjánál a családias hangulatú megemlékezés, melyen többek között Gáborjáni Szabó Réka, Lóci lánya, Szabó Lőrincné, Éva asszony, a költő 2 unokája, valamint Pröhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója is megjelent. Zsótér Sándor színművész, rendező a Különbéke című költeményt szavalta el.

Iskolánk koszorúját T. Zuggó Tünde igazgatónő helyezte el, mely igazán egyedi lett, hiszen az osztályok által választott, szalagra írt, Szabó Lőrinc-idézetek díszítették.

A 6.a osztályból Kárpáthegyi Bella és Szabó Emese verset szavaltak, Berecky Anikó tanárnő vezetésével pedig az osztály kórusa a Köd előttem, köd mögöttem című megzenésített verset énekelte el.

Szabó Lőrinc halálának 61. évfordulójára beszéd

[FinalTilesGallery id=”9″]

Naptár

hétfő
kedd
szerda
csütörtök
péntek
szombat
vasárnap
h
k
s
c
p
s
v
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5